Уреди внос от чужбина

Използвани уреди внос от чужбина с нарушена опаквока или транспортен дефект вижте защо си заслужава да закупите такъв уред и от къде да го закупите

Уреди внос от чужбина

Близо 60 тона електронни отпадъци — изхвърлени продукти с батерия или щепсел — са генерирани в световен мащаб през 2021 г., според Global E-waste Monitor на ООН. Големите уреди съставляват една четвърт от тези отпадъци. Количеството електронни отпадъци продължава да расте всяка година и се предвижда да надхвърли 81 тона до 2030 г., което го прави най-бързо растящият поток битови отпадъци в света. 

Тази статия е написано специално за ХАЛИ БГ

Може би искате да предотвратите навлизането на още един парче метал в сметището. Може би имате строг бюджет от 200 лева за смяна на уред или просто искате да спечелите модел от висок клас за по-малко. Каквато и да е причината, закупуването на леко използван уред може да бъде интелигентен ход, стига да знаете какво да търсите и къде да го търсите.

„Необходими са малко работа, гъвкавост и желание да живеете с несъответстваща кухня или перално помещение, но в замяна можете да намерите първокласен уред за част от това, което би струвало нов“, казва С. Р. , директор по тестване на уреди в ХАЛИ БГ. „В някои случаи може да получите и функции, които не бихте могли да си позволите по друг начин.“

Никой не тества уреди като нас
Ние ще ви предложим уреди от най-високо качество, уред на които можете да се доверите .
Уреди внос от чужбина
Къде да пазарувате употребявани уреди "уреди внос от чужбина"
Какво да очаквате, когато пазарувате употребявани уреди
Много магазини за употребявани уреди продават гами, перални, сушилни и хладилници. Те не продават често съдомиялни или микровълнови фурни, защото цените на тези уреди вече са толкова ниски, че собствениците на магазини няма да правят пари от тях. Няма да намерите и много стенни фурни, готварски плотове или вградени хладилници, тъй като те могат да изискват различни по размер изрези в стена или плот, така че те се харесват на по-малко купувачи.

Контролен списък за пазаруване на употребявани уреди
  • Какво са проверили при проверката на уреда?
  • Сменяха ли някакви части? Ако е така, използвали ли са бракувани части или нови части? (Ново е за предпочитане.) Частите са оригинално оборудване от производителя (OEM) или генерични (които са по-малко от идеални)?
  • Проверете вратите, копчетата и превключвателите, независимо дали са за светлини или циркулационни вентилатори.
  • Потърсете ръжда или повреда, някои от които може да са само козметични, като драскотини и вдлъбнатини. Но протритият или повреден кабел или напукана стъклена печка са проблеми с безопасността, които правят машината невъзможна.
  • Направете тест за подушване за плесенясали, мухлясали миризми, които биха могли да показват увреждане на водата.
  • Уверете се, че уредът е поставен на ниво.
  • Накрая погледнете ръководството, за да се уверите, че всички части на уреда са там. Можете да го потърсите онлайн направо на телефона си, за да видите подвижните части на модела, като рафтове, чекмеджета и стелажи, които трябва да се доставят с конкретната гама или хладилник.
Най-надеждните марки уреди

Смяната на повреден уред с използван понякога може да струва по-малко от ремонта на текущия ви, дори когато вземете предвид самия уред, доставката и монтажа. Помислете и за това: Новите уреди са в недостиг поради пандемията и прекъсванията на веригата за доставки, така че ако имате нужда от бърза подмяна, употребяван може да бъде добър вариант.

В допълнение към консултирането със собствените експерти по уреди на ХАЛИ БГ, ние се свързахме с експерти от индустрията и собственици на магазини за употребявани уреди, за да разберем какво да очаквате при пазаруване – включително цена, избор, гаранция и продължителност на живота – и потенциални клопки, които да избягвате.

Някои ключови изводи: Избягвайте повечето онлайн пазари, изчислете какъв полезен живот може да е останал на един уред и изберете надеждни марки. И ако търсите нещо конкретно, проверявайте често магазините за употребявани уреди. Можете да спестите до 75 процента от мечтания уред, като го направите.

Ако искате най-новата технология или съдомиялна машина или микровълнова фурна, вероятно е по-добре да купите нова, защото тези опции са рядкост (повече за това по-долу). Можете да спестите пари, като потърсите уреди с отворена кутия, които са намалени само защото кутията е била отворена. Някои може да имат леки драскотини или вдлъбнатини или да липсват несъществени части.

Но ако търсите употребяван уред, прочетете експертните съвети на ХАЛИ БГ за това къде да пазарувате. Включихме и контролен списък за пазаруване с всички неща, които трябва да имате предвид и за които трябва да попитате, преди да направите покупка. Щракнете върху някоя от следните връзки по-долу, за да преминете направо към секцията, която е най-подходяща за вас. 

Има няколко начина да се сдобиете с използван уред или такъв който е като нов, но с нарушена опаковка. Но ние препоръчваме да купувате от магазин за употребявани уреди или местен сервиз, вместо от места като Craigslist, Facebook Marketplace и разпродажби.

Според експертите по уреди, които интервюирахме, цените обикновено са по-ниски в магазините за употребявани уреди и местните сервизи. 

„За мен е по-добре да го поправя в магазина си и да го продам, работещ правилно, отколкото да шофирам до вас, за да го поправя по-късно под гаранция“, казва Борислав, собственик на сервиз за ремонт и магазин за употребявани уреди.

Много сервизи имат техници, които проверяват уредите и заменят всички износени части, преди да ги продадат. Те вероятно могат да ви кажат повече за състоянието на машината, отколкото средния потребител, който продава употребяван уред.

„Тъй като ремонтирам уреди, знам кои модели имат проблеми с историята на ремонтите, кои модели имат части, които са лесно достъпни, и тези, които издържат“, казва Димитър.

Изборът

Според продавачите, които интервюирахме, повечето употребявани уреди, които ще намерите, ще са на възраст под 10 години, въпреки че някои може да са на възраст до 15 години. (Ще искате да прехвърлите повечето от тях. Ще видите повече за това защо в раздела за продължителността на живота по-долу.) И не очаквайте да видите много от най-новите функции.

В зависимост от размера на магазина, може да има 30 до 40 употребявани уреда от всички видове във всеки един момент, в сравнение с над 100 нови модела в големи магазини. Това може да изглежда като тънък избор, но инвентарът може да се променя всеки ден; просто трябва да продължиш да проверяваш. 

Проучете желания уред. Имайте представа какви функции искате, преди да пазарувате. Предпочитате пералня с горно или предно зареждане? Има ли значение дали фризерът на хладилника ви е отгоре или отдолу? Отчаяно ли искате конвекционна фурна? Неръждаема стомана ли е или бюст? Разгледайте ръководствата за закупуване на Хали БГ за перални , сушилни , хладилници и асортименти, кухненски уредиелектроуредиуреди за дома за повече информация относно всички видове тези уреди.

Ако това, което търсите, е по-трудно за намиране — като тази конвекционна пещ — помолете търговци или техници по ремонт да ви следят и да ви се обадят, ако получат такъв. И знайте какъв тип източник на гориво имате, за да не Не губете време, да речем, да разглеждате електрически гами, ако имате връзки към газопровода.

Задавайте въпроси. „Подобно на начина, по който бихте попитали за записите за ремонтни услуги на употребяван автомобил, вие искате да попитате какво е заменено на уреда и какво е било обслужено в миналото“, казва Нотини. Ако сте в магазин, попитайте:

Дори и да не разбирате какво правят всички части, задаването на въпроси ви дава представа колко внимание е отделил продавачът на уреда. Ако е важно за вас, можете също да попитате дали техните техници са сертифицирани да обслужват конкретна марка, която ви интересува.

Тествайте машината. Помолете да го включите, след което:

Преговарям. Търговията е напълно приемлива и дори очаквана. Може да имате повече място за пазарлък, ако плащате в брой, купите повече от един артикул или незабавно вземете уреда у дома. „Бих дал на клиент 10 процента отстъпка, ако го свалят от пода на шоурума ми веднага“, казва Уилямс.


В крайна сметка си заслужава да платите сума доста по-ниска от тази в магазина посетете онлайн магазина на ХАЛИ БГ за да разгледате всички стоки който предлагат.